Skip to main content

Tiedote kevään toiminnasta 12.3.2020

Suomen hallitus linjasi torstaina 12.3. koronaviruksen hillitsemiseksi tehtävät toimenpiteet. Hallituksen linjausten mukaisesti Voimisteluliitto peruuttaa kaikki kevään yli 500 hengen yleisötilaisuudet, myös voimistelukilpailut ja tapahtumat, perutaan toukokuun loppuun saakka.
Ulkoministeriö suosittelee välttämään kaikkea matkustamista ulkomaille, siksi myös Voimisteluliitto ohjeistaa urheilijat ja valmentajat pysymään Suomessa.

Tällä hetkellä harjoitustoiminnan osalta kukin seura tekee omat päätöksensä. Voimisteluliiton suositus on noudattaa viranomaissuosituksia.

Kaikkia riskiryhmiin kuuluvia lapsia, nuoria ja aikuisia kehotetaan välttämään harrastustunneille, treeneihin ja tilaisuuksiin osallistumista. Lasten ja nuorten osalta huoltajilla on oikeus tehdä omia päätöksiä lapsen osallistumisesta treeneihin, myös kilpailu- ja valmennuspuolella.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) seuraa valtakunnallista ja kansainvälistä tilannetta ja antaa ohjeita tartuntojen ehkäisyssä osoitteessa www.thl.fi. Voimisteluliitto tiedottaa muista mahdollisista linjauksista ja toimenpiteistä voimistelutoiminnan ja -tapahtumien osalta mahdollisimman pian lähipäivinä. Seuraa tiedotusten osalta www.voimistelu.fi etusivua ja liiton Facebook-kanavaa.

Kankaanpään Voimistelijoiden johtokunta seuraa tilannetta aktiivisesti ja mikäli Kankaanpäässä todetaan tartuntatapaus/ -tapauksia, jonka johdosta kouluja/ työpaikkoja suljetaan tai Suomen hallitus päättää koulujen ja päiväkotien sulkemisesta, niin myös me reagoimme nopeasti ja perumme loput kevätkauden 2020 harjoitukset. Toistaiseksi harjoitukset jatkuvat normaalin aikataulun mukaisesti.

Koronavirukseen liittyvissä varotoimissa Kankaanpään Voimistelijat noudattaa yhtenäistä linjaa koko muun Suomen kanssa.
Toimintaohjeet jäsenille:
-Jos tunnet olosi kipeäksi tai sairastut äkilliseen hengitystieinfektioon* älä osallistu tunnille
-Jos lapsi on kipeä tai sairastuu äkilliseen hengitystieinfektioon* älä tuo häntä tunnille
-koronaviruksen välttämiseksi liikuntaryhmiimme eivät voi toistaiseksi osallistua henkilöt, jotka ovat viimeisen kahden viikon aikana olleet ulkomailla
-Käsienpesu on erityisen tärkeää ennen ja jälkeen jumpan sekä aikuisten että lasten ryhmissä (kaikissa käyttämissämme saleissa on käsienpesumahdollisuus, vanhempi/huoltaja varmistaa ja vastaa siitä että lapsi pesee kätensä ennen tuntia ja tunnin jälkeen)
– liikuntatunneilla vältämme lähikontaktia mahdollisuuksien mukaan
*) Äkillisellä hengitystieinfektiolla tarkoitetaan kuumetta, yskää, kurkkukipua ja nuhaa, joihin voi liittyä muita oireita kuten lihaskipua ja päänsärkyä

Tilannetta arvioidaan jatkuvasti.